Topmenu

Dagsprogram

PHNOM PENH - SIEM REAP - LUANG PRABANG - BAN NIOY HAI - HANOI - HALONG BUGTEN - HOI AN - MEKONGDELTA

21 dages rundrejse fra Cambodja til Laos og til Vietnam

Indokina
Free & Easy

Dag 1: Afrejse Danmark
Flyafgang fra København eller provinsen.

Dag 2: Phnom Penh
Ankomst til Phnom Penh. I ankomsthallen står jeres cambodjanske chauffør, ledsager jer ud til den bilen og kører jer til hotellet. Efter check-in er resten af dagen til egen disposition.

Phnom Penh er en fantastisk smuk by, der stadig står forholdsvist uberørt af mere eller mindre uskønne højhuse, der findes i andre asiatiske storbyer. Med dens berømte brede boulevarder vil man opleve en by, hvor lyset fra oven får frit spillerum, og giver byen sin særlig karakter alt efter tidspunktet på dagen.

Phnom Penh var i 50’erne kendt for at være Asiens gyldne by, hvor et rigt kulturliv udfoldede sig – et eksempel er 50’er pigtrådsmusik, der blev skabt i byen. Musikken har en helt særlig sprød og energisk lyd over sig. I dag finder flere og flere internationale kulturpersonligheder også deres vej til Phnom Penh, og således er det i dag en by, der er rig på forfattere og kunstnere, hvilket har genskabt fortidens kulturelle “vibe” i byen.
Dag 3: Phnom Penh

Fridag til at opleve hovedstaden, der er eb livlig by med mange mennesker i gadebilledet. Mange klarer sig med et simpelt erhverv. Små forretninger har rykket deres varer ud i den forreste del af huset og ud på fortovet, mens andre med mobile vogne med frugt, lokale delikatesser eller andet finder deres kunder i byens gader og stræder.

Et andet stemningsfyldt sted er markederne, som udover at være et sted for indkøb, også er et socialt mødested for Phnom Penhs indbyggere. Her finder man nemt et par souvenirgaver eller eventuelt en række kopier af kendte tøjmærker.

Byen har en række forskellige seværdigheder, bl.a. er der adgang til dele af kongepalads-området, herunder Chan Chaya Pavillionen og Kroningshallen, hvor Norodom Sihamoni blev slået til konge i 2004. Den aldrende Sihamoni er ugift og har ingen børn, hvilket er ganske usædvanligt for kongefamilier i Asien og i særdeleshed i forhold til hans fader, der fik 14 børn med 7 koner og elskerinder.

I den majestætiske kroningshall kan man se tronstolen, 1-1 størrelses guldbelagte statuer af Cambodjas tidligere konger og flotte loftsmalerier med reference til Cambodjas mytologiske historie.

I samme område findes Sølvpagoden, hvor gulvet er dekoreret med over 5.000 sølvfliser, der hver vejer 1 kg. Her står også den imponerende guld Buddha dekoreret med 9.584 diamanter og andre unikke kunstskatte fra khmer-riget og fra udenlandske givere.

Den mest kuriøse gave til kongefamilien står dog udenfor på gårdspladsen, nemlig en 2-etagers bygning i jern, givet af Napoleon III og sejlet hertil fra Frankrig.

Af andre besøgsmuligheder kan nævnes Nationalmuseet, monumentet for Cambodjas Uafhængighed, byens kendte pagode Wat Phnom og et par seværdigheder med historisk reference til de sorte kapitler i landets historie, hvor de Røde Khmer og Pol Pot styrede landet. (M)

Dag 4: Phnom Penh – Siem Reap

Transfer fra hotel til busopsamlingssted og med turistbus til Siem Reap. Ved busstoppestedet afventer jeres chauffør og kører jer til hotellet til check-in. Herefter er I på egen hånd resten af dagen.

Siem Reap, kendt for stedet med Angkortemplerne – et 30 km² stort område der rummer mere end 50 templer opført over en periode på knap 600 år. Mange af templerne rummer en sand uovertruffenhed og er et bygningsmæssigt bevis på Khmer folkets storhed fra 9. – 15. århundrede.

Med Angkor-rigets fald rykkede de fleste af khmerfolk teltpælene op og drog sydpå til Phnom Penh, og Angkor-templernes blev glemt. Således blev templerne lidt tilfældigt genopdaget af den franske eventyrer Henri Marhot i 1868, da han nærmest faldt over tempelruinerne på hans explorer-tur rundt i Cambodja.

Med hans beretninger om stedet blev den internationale opmærksomhed vakt, og siden da er Angkor-templerne oftest blevet kaldt verdenens 8. vidunder.

I morgen har I en hel programdag, hvor I skal se de største af templerne. I dag kan I tage en lille gåtur rundt i centrum og hvad er mere nærliggende end her i godt 30 graders varme end at slå sig ned på en cafe under en elektronisk vifte og få en kold Angkor-beer eller en god kop kaffe. (M)

Option
: Mulighed for fly Phnom Penh – Siem Reap i stedet for turistbus. Se merpris i menupunktet INKLUDERET I PRISEN

Dag 5: Siem Reap
I et roligt tempo og med vinden som blid aircondition i den – fortil og i siderne – åbne motorcykelrickshaw, kører I afsted til de centrale arkitektoniske perler for de verdenskendte Angkor-templer: Sydporten Angkor Thom, Bayon, Bapoun, Elefanternes terrasse, Thommanon, Chau Say Tevoda, jungletemplet Ta Prohm og tempelkomplekset Angkor Wat.

(Ønskes bil eller cykel som transport på udflugten skal dette informeres ved rejsebestilling, ingen prisforskel).

Over en årrække på godt 600 år byggede kongerne i Khmer-riget i mursten og sten en række templer for at tilbede hinduiske eller buddhistiske guder. Dog får man også nemt den tanke, at herskerne har villet overgå deres forfædre og bygge større og prægtigere templer for at imponere nutiden og blive husket af eftertiden.

En af disse Khmer-konger Jayavarman VII startede bygningen af Angkor Thom – et 10 km2 stort område med en række templer, herunder Bayon hvor man i stenene i tempelmurerne kan se hugget og slebet fortællinger om Khmerfolkets tid med krige mod thaier, laoter og vietnamesere.

Der findes også gengivelser i stenene af hverdagslivet med jagt, høst, skakspil og andre begivenheder. Her i Angkor Thom-området besøges ligeledes Sydporten, Bapoun, Elefanternes terrasse, Thommanon og Chau Say Tevoda.

I kommer også omkring jungletemplet Ta Prohm. Et tempel man har ladet junglen fastholde sit greb i. Her har træerne brudt gennem sprækkerne på stenmurene til templet og vokset sig ganske store.

Og ligesom det nu træoverdækkede Ta Prohm, sådan har en del af templerne set ud, da den franske eksplorer Henri Mouhot i midten af 1860’erne på en af hans mange ekspeditioner dumpede ind i Siem Reap og genopdagede Angkor-templerne.

Under kong Jayavarman VII peakede Khmer-imperiet, infrastrukturen blev udviklet og den lokale befolkning oplevede velfærdsfremgang. Men hans død i begyndelsen af 1200-tallet blev starten på stilstand og et langsomt forfald.

Da thaierne angreb Siem Reap i 1351 og igen i 1431, og gjorde livet i byen usikkert, begyndte en større folkevandring, der efterlod Siem Reap alene med få dogmatiske buddhister og hinduister. Og således var det et folkefattigt og glemt tempelrige, som en forundret Henri Mouhot stødte på i midten af 1800-tallet.

Og netop forundring og betagelsen bliver der tid til, når I besøger Angkor Wat – Sydøstasiens største religiøse bygningsværk og bestemt et af verdenens menneskeskabte vidundere. Udover Angkor Wats storslåethed imponeres man ligeledes over hvor fantasifuldt og detaljeret, den cambodjanske kultur var i udførelsen af dette enorme tempelkompleks.

Aftenens restaurantbesøg byder på traditionelle cambodjanske folkedans “Apsara”, der inkluderer temaer fra landets historie, arbejdet i markerne og kærlighedsromancer. (M,F,A)

Dag 6: Siem Reap – Luang Prabang
Fri indtil afhentning på hotellet og afgang til lufthavnen for at flyve til Luang Prabang. Efter at have ordnet visum formaliteterne møder I jeres chauffør i ankomsthallen, og kører direkte til centrum.

Udover at være Laos tidligere kongestad, er Luang Prabang en utrolig charmerende by – indrammet af Mekongfloden og Nam Khan floden, som glider hver sin vej rundt om byen.

Midtbyen er en arkitektonisk smeltedigel med fransk kolonistil, etnisk pælehuse og nutidige moderne bygninger. Med bygningerne fra kongetiden og den franske kolonitid, de smalle gader og lokallivets stoiske rolige gang føler man sig hensat til historiske tider.

Særligt gaderne og parallelgaderne omkring hovedgaden Sisavangvong er oftest med megen leben, små cafeer, restaurationer og butikker, som skaber en stemningsfuld bymidte. (M)

Dag 7: Luang Prabang
Luang Prabang er bare en by, som man lynhurtigt forelsker sig i. Man kan slentre rundt i timevis i det charmerende gamle kvarter med de små gader og huse med hver sin historisk arkitektoniske reference. Og der er ikke så langt mellem de byens største seværdigheder, så I kan nemt gå rundt.

Besøg kongepaladset, hvor der er adgang til både de officielle modtagelsesrum og de private gemakker. Kong Sisavang og hans familie levede her indtil 1977, hvor de blev sendt i internt eksil af det kommunistiske styre og monarkiet afskaffet.

I bør lægge vejen for forbi Xieng Thong, der er et af de flotteste og det mest betydningsfulde kongelige tempel i Laos, hvor også kongens begravelsesvogn står. Særligt dekorativt er også de mange stykker farvet spejlglas med forskellige former og væsener limet på ydervæggen på et af de mindre templer.

Gå forbi et par af de mange smukke buddhistiske templer eller op på Phousi højen, hvorfra der er udsyn udover byen og det omkringliggende bjerglandskab. På sin vej rundt bør man gøre et stop ved en af restaurationerne på Khem Khong gaden, der byder på restaurantterrasser let overdækket med skyggefulde træer og med et skønt view til floden – en oplagt mulighed for at snuppe frokosten her eller (måske nærmere “og”) en kold Lao beer sidst på eftermiddagen.

Nåede I ikke omkring natmarkedet i gaden Photisarath igår, bør man gøre det i aften. Her hænger nøgne lyspærer som lange lysguirlander lige over boderne, der er placeret på begge fortov og i midten af vejen, og omdanner hovedgaden til et stemningsfyldt slaraffenland med salg af tekstiler, kager, frugt, træskærerarbejder, malerier og meget mere. (M)

Dag 8: Luang Prabang – Ban Nioy Hai
Efter morgenmaden bringes I til bådlejet, og sejler på Mekongfloden til Pak Ou grotten. Grotten, som er et af de helligste steder i Laos siden 1500-tallet, da kongefamilien begyndte en slags pilgrimsudflugt til hulen hvert år i forbindelse med det laotiske nytår.

I dag står her over 4.000 statuer – primært buddhafigurer med armene pegende nedad – altså i »Kalder-på-regn-positur« iht. nedbørs centrale betydning for afgrøderne.

Tilbage i båden sejler I videre op ad floden til I ankommer til en lodge. Lodgen er et hotel, som i hele dets konstruktion har haft klart øje for at bygge et sted, der er integreret stemningsmæssigt med det omgivende landlige område.

Lige fra stedets centrale bygning med opholdsområde, med pavilloner midt i rismarker og ikke mindst til det Deluxe Safari Telt I skal bo i. Placeret på et solidt cementfundament og et gulv bestående af store klinker virker det i virkeligheden mere som et stort værelse end et telt.

God plads omkring sengen (som er på ben og med myggenet), almindelig lofthøjde så man kan gå oprejst rundt, adgang til eget toilet/bad i forlængelse af værelset og sengeborde. Udenfor er der en overdækket terrasse, hvor man kan slappe af og suge indtrykkene af stedet til sig.

Fra lodgens placering i disse skønne grønne omgivelser, fra den afslappende stemning og de kommende dages lokale aktiviteter får I hurtigt oplevelsen af at være landet i det oprindelige Laos. Langt væk fra alfarvej og byernes moderne leben.

I spiser frokost på en såkaldt Sala, en overdækket stor pavillon midt i rismarken. Normalt er en Sala et sted hvor risbønderne har deres udstyr, spiser frokost eller tager sig et lille hvil i middagsheden. Efter noget godt i maven besøges nabolandsbyen, hvor den etniske minoritetsgruppe Kamu har til huse.

Kigger man ind over hækken, kan man se dem i gang med dagens arbejde og huslige aktiviteter på gårdspladsen foran hjemmet. Guiden kender landsbyboerne og banker på døren hvor folk er hjemme eller I inviteres helt naturligt indenfor, og kan se hvordan folk bor og lever.

I støder sikkert både på fiskeren, landmanden og folk i gang med at bygge et hus eller lille tilbygning, foruden dem som er i gang med hjemlige sysler. I følger med ud i rismarken og bliver introduceret til landsbyens afgrøder, hvoraf ris er den vigtigste. Måske vil I hjælpe lidt til med at så eller høste ris, såfremt sæson.

Tilbage på lodgen kan man deltage i mindre aktivitetsmuligheder eller sætte sig på verandaen og nyde stedet. Senere aftensmad. (M,F,A)

Dag 9: Ban Nioy Hai
Måske vækkes I af fuglesang, en fjern hane som galer eller den nærliggende naturs egen lyd. At være langt væk fra byerne og den moderne motoriserede verdens fart og larm, afføder oftest ydre ro og afstedkommer indre afslappenhed. Herude på landet følger dagsrytmen i høj grad solens komme og forsvinden.

Dagen begynder så at sige “langsomt” i takt med morgenlyset bryder mere og mere igennem. Om formiddagen skal I på en vandretur ud i de omkringliggende kuperede egne. Skønne skovlandskaber og åbne områder åbenbares efterhånden som I bevæger jer frem mod gåturens fixpunkt, et vandfald, som også udgør stedet for turens picnic-frokost.

Efter først at have rejst og opholdt sig i byerne, så er det at bevæge sig i naturen, som at lukke en lydtæt dør til en koncerthal midt i et rocknummer.

Væk er civilisationen med dens støj og bygningsværker – her er blot naturens grønne klæder, balancerede lyd og en unik flora og fauna.

Om eftermiddagen på lodgen forevises I forskellige lokale aktiviteter, såsom bambusflet, lede efter guld i floden med si, skyde med bue og pil som var landsbyboernes traditionelle fangstmetode og introduceres at fange fisk med et såkaldt kastenet. I får aftensmad uanset om I fanger noget eller ej. (M,F,A)

Dag 10: Ban Nioy Hai – Hanoi
Formiddagen nyder I på lodgen og har tid til at spadsere omkring for at opleve landlivet. Folk er oftest i gang med arbejdet i markerne fra tidlig morgen. Går man op i landsbyen og selv snuser rundt, støder I på voksne som er i gang med dagens dont, og tit børn i leg.

Kan man et trick, sætter man sig og tegner eller vil spille med i børnenes leg, så bliver man hurtigt midtpunkt som den fremmede i landsbyen. Efter frokost tager I med båden tilbage til Luang Prabang, og transporteres videre til lufthavnen. Fly til Hanoi i Vietnam, hvor I møder chaufføren, der bringer jer til hotellet i bymidten.

Her i hovedstaden går udviklingen rigtig stærkt. Nye huse skyder op mod himlen, som synligt bevis på investeringsboom og Vietnams årlige vækstrater på 7-9 procenter i de senere år. Heldigvis synes regeringen og bystyret at have øje for charmen ved den centrale bydel med de små handelsgader i byens old quarter og i det franske kvarter.

Her er det stadigvæk de 3-4 etagers smalle huse, som præger gadebilledet. Og de snævre gader er meget livlige med handlende og folk undervejs – mange har deres daglige gøren og laden udendørs. Netop dette gademylder er med til at give Hanoi et meget levende udtryk, og man bliver hurtigt smittet af den energi, som indbyggerne ligger for dagen her. (M,F)

Dag 11: Hanoi
I har 2 hele fridage i Hanoi og byen byder på mange attraktioner og sightseeing muligheder. Mest oplagte besøgssted er Ba Dinh pladsen med bl.a. Ho Chi Minhs mausoleum. Her ligger Ho Chi Minh balsameret i et glassarkofag til synlig beundring af den tidligere præsident, der kæmpede for Vietnams uafhængighed mod franskmændene, japanerne og amerikanerne.

I dette område ligger også præsidentpaladset, Ho Chi Minhs simple pælehus, hvor strategierne mod Sydvietnam og amerikanerne blev lagt, samt Ho Chi Minhs historiske museum og den ensøjlede pagode. Byen byder på mange andre museer, templer og pagoder, parker, markeder og et folkeligt virvar af udendørs liv.

Sidstnævnte kan man opleve ved en spadseretur rundt i de snævre handelsgader i old quarter. I midten af det forrige årtusinde var det normalt at samle håndværk og salg af bestemte varetyper i samme gade.

Hvert håndværk fik så at sige sin egen gade, hvor man fremstillede eller solgte en bestemt varetype og gadenavnene blev opkaldt derefter. Så i Hang Giay (Giay = papir) sælges papir, i Hang Phem fremstilles aluminiumsting og i Hang Bac (oversættes til sølv) ligger mange smykkeforretninger.

Og så fremdeles med kurve, måtter, hatte, traditionel medicin, fisk, kylling, skriveredskaber, gravstene m.m. Ikke alle gader har kunnet bevare dette særpræg den dag i dag og mere moderne erhverv har trængt sig ind. (M)

Dag 12: Hanoi
Fridag. (M)

Dag 13: Hanoi – Halong Bugten
Transfer til Halong godt 165km med toiletstop undervejs. I stiger ombord på en traditionel bygget junke (båd) og sejler ud i Halong bugten, hvor over 3.000 kalkstensbjerge rejser sig op gennem havoverfladen. Halong bugten er havets svar på fastlandets paradis.

De mange kalkstensklipper skaber på en gang et både råt og blødt landskab med den grønne bevoksning på de særegne klippeformationer. De fleste klipper har fantasifulde navne angivet efter deres form: hundeøen, skildpaddeøen, de kæmpende haners ø, mands hoved øen osv.

Her kommet I til at tage et utal af billeder og måske finder I et nyt motiv. I sejler forbi fiskerfamilier, der bor i små landsbyer på vandet og der bliver mulighed for at leje en kajak og padle rundt i den normalvist rolige bugt eller komme en på lille strandbred og bade herfra.

Alternativt kan man tage sig dukkert nær båden eller bare blive ombord og lade sig fascinere af omgivelserne enten indendørs i bådens restaurant/opholdsdæk eller på det åbne dæk. Båden smider anker i en lille klippeindhyllet bugt og mens stjernehimlen kommer frem og omformer klipperne til mørke silhuetter, kan man nyde en øl eller et glas vin.

I bådens restaurant får I serveret både frokost og aftensmad. Overnatningen foregår i 2-personers kahytter med eget bad og toilet. (M,F,A)

Dag 14: Halong Bugten – Hoi An
Vandets klukken mod båden og udsigt til de grønklædte kalkstensbjerge. En skøn morgen, hvor der for de friske er mulighed for at springe i vandet og tage sig lille svømmetur eller sætte sig på øverste dæk og se den gryende morgen tage sin start herude i Halong bugten.

Senere påbegyndes sejlturen hen til Sung Sot “Overraskelseshulen” – en kæmpestor grotte med stalagmitter og stalaktitter. Der serveres brunch, mens båden begynder at sejle tilbage til Halong by. Stænk en ekstra kop kaffe og gå ovenpå på øverste åbne dæk.

Tag et par dybe indåndinger og sug hele dette fantastiske landskab ind på nethinden. Omkring kl. 11.00 er I i land og kører til Hanoi lufthavn og flvver til den charmerende handelsstad Hoi An i Midtvietnam, som af mange siges at være Vietnams skønneste sted. Byens gamle kvarter bærer tydeligt præg af de kinesiske, japanske, men også europæiske handelsfolk, der siden slut 1500-tallet slog sig ned her.

Restauranter, cafeer, gallerier, håndværksbutikker og skræddere driver nu forretning i disse historiske rammer og skaber en utrolig hyggelig og intim stemning. Ved en gåtur rundt i den gamle bydel kombineret med sightseeing i templer, forsamlingshuse og private købmandsgårde beliggende her, får man et levende indblik i, hvordan de forskellige folkeslag har præget byens udvikling.

Der er også gode muligheder for cykelture rundt i det landlige opland eller en tur til stranden knap 5 kilometer fra midtbyen. Vil man shoppe lidt og have syet lidt nyt til garderoben, så er byens mange små butikker og skræddere det rigtige sted. (M)

Dag 15: Hoi An
Fridag. (M)

Dag 16: Hoi An
Fridag. (M)

Dag 17: Hoi An – Mekongdelta
I køres fra hotellet til lufthavnen, hvorfra I flyver til Ho Chi Minh City, og videre til Mekongdeltaet, som i folkemunde kaldes Vietnams riskammer. Baggrunden er at man kan så og høste ris 3 gange om året grundet de høje temperaturer og de mange nærende mineraler i Mekongfloden.

Ris er den vigtigste ingrediens i vietnamesisk madlavning og en stor del af den ris, vietnameserne i hele landet spiser, kommer herfra. Først med bil og så båd til Mekong Lodge. Lodgen er et hotel, som har indrettet deres bungalows og have, så det passer til deltaets landlige stemning med 1-plans huse og grønne omgivelse.

Bungalow-værelserne lever op til den komfort og standard som man kan forvente og kræve af et hotel mht. plads, renlighed og eget toilet/bad, men stedet er bygget med arkitektonisk øje for Mekongdeltaets karakter og charme. Efter check-in og frokost tager I på en cykeltur ud i Mekong countryside, hilser på de lokale og besøger et lille familieforetagende, der bl.a. har specialiseret sig i at lave frugtslik, produkter af kokosnød og popkorn af ris.

I fortsætter på 2 hjul og passerer arbejdende folk i rismarkerne og andre små entreprenører i sving på gårdspladsen foran huset, og som med et simpelt arbejde formår at skabe sig en afslappende tilværelse som i den grad står i kontrast til det byliv I var vidner til Ho Chi Minh City.

I cykler i et meget adstadigt tempo og der er tid til at stå af cyklen, når I støder på noget opsigtsvækkende eller særligt lokalt. Der bliver besøg i et traditionelt bygget Mekong-hus og ligeledes i en have, hvor de bl.a. dyrker forskellige frugter: durian, longan, grape og rosen-æbler, hvis smagskonsistens er meget kraftigere end den danske supermarkeders frugtafdeling kan byde på. Her bliver der mulighed for at smage på de frugter som er i sæson.

Tilbage på lodgen kan I deltage i en lille introduktion til vietnamesisk kogekunst inden aftensmaden i restauranten. Og hvad er mere vietnamesisk og hyggeligt end at sidde her udendørs en tropeaften i Mekongdeltaet med udsigt til floden og lyden af cikaderne. I lodgens riverside bar sørges der for at de stemningsfulde timer kan fortsætte efter maden. (M,F,A)

Dag 18: Mekongdelta – Ho Chi Minh City
Mens morgenmaden kan indtages mageligt i den udendørs restaurant, så afbrydes stilheden en gang i mellem af tøffen fra bådene, der bringer afgrøder til markedet eller familien til nærmeste provinsby for at arbejde og gå i skole. Mekongfloden er godt 4.000km undervejs fra dens udspring i Tibet til den rammer Vietnam og deler sig i 9 mindre floder.

Man vurderer at omkring 75 mio. mennesker i henholdsvis Kina, Laos, Thailand, Cambodja og Vietnam lever af floden med fiskeri, transport og flodens vand til dyrkning af marker. Efter morgenmad og hotelcheck-out sejler I op ad floden til Cai Be, som har et mindre flydende marked, hvor frugt og grønt købes og sælges mellem de vippende både.

Ad vandvejene transporteres mange frugter og grønsager fra landområderne til de lidt større byer som bl.a. Cai Be, hvorfra det enten transporteres med lastbil til Ho Chi Minh City eller bliver handlet og kommer med båd til en anden oplandsby.

Nogle af disse frugtbåde fungerer også som familiens hjem og man regner med at omkring fem procent af Mekong-deltaets befolkning i Vietnam lever på vandet – enten i disse transportbåde, på pælehuse eller flydende huse. Båden ligger også til land ved en landsby med håndværksfremstilling og små lokale butikker, der både har lokale produkter og små souvenirting med oprindelse herfra. I sejler til havnekajen, hvor chaufføren venter, og kører jer til Ho Chi Minh City med frokost undervejs. (M,F)

Dag 19: Ho Chi Minh City
Fridag i Ho Chi Minh City, der frem til Vietnam krigens afslutning i 1975 hed Saigon. Det navn klingede for meget af tiden med amerikanerne syntes de sejrende kommunister fra Nordvietnam og ændrede bynavnet til ære for den tidligere præsident. Men ændringen kom også til at varsle at de glade dage i syd – med de mange US-dollars den amerikanske regering og deres soldater havde brugt og holdt den sydvietnamesiske økonomi oppe med – var slut. Ho Chi Minh City er igen blevet et økonomisk vækstcenter og er i dag landets mest moderne by.

Med den megen aktivitet i gaderne, gammelt der bliver revet ned og erstattet af noget nyt, større og højere, samt butikkerne der glimter med deres fristelser af tøj, elektronik og andre materielle goder, så bliver det klart for én, at vietnameserne er i gang med at starte op for forbrugstoget.

Af byens kendte seværdigheder kan nævnes præsidentpaladset, det gamle franske posthus, Notre Dame katedralen, og få et spektakulært view ud over Ho Chi Minh City fra byens højeste bygning Bitexco Financial Tower. tur i China Town, kunst-, by- og historiske museer, en gåtur til farverige templer eller flere souvenirkøb på Ben Thanh marked, der markedsfører sig med mottoet “hvis vi ikke har det, har du ikke brug for det”.

Der findes også andre attraktioner at besøge. Man bør dog på et tidspunkt undervejs slå sig ned i en lille cafe og sidde der og betragte gadelivet og mylderet af mennesker – vietnameserne synes altid at være “på vej”. (M)


Dag 20: Ho Chi Minh City
Fri indtil I samles op på hotellet og transporteres til lufthavnen. De fleste flyselskaber har flyafgang sidst på eftermiddagen eller om aftenen.

Så der er tid i løbet af dagen til at se andre af byens seværdigheder end dem I nåede i går. Tag forbi kunstmuseet, bymuseet, krigsmuseet eller oplev stemningen i bydelen Chinatown.

Ho Chi Minh City er et shoppingmekka hvad end det er de eksklusive butikker i Dong Khoi Street, billige tøjmarkeder eller Ben Thanh Marked, hvor man kan købe alskens souvenir og Vietnams egenproducerede kaffe, the, tørfrugt eller endda få ordnet neglene.

Spis frokosten på Pho2000, hvor USAs præsident Clinton fik Vietnams nationalret i år 2000 da han stadigvæk var præsident, eller spis i restaurant “Spis Godt” hvor små åbne køkkener laver hver sine specialiteter. Slut eventuelt af med “Che” – en vietnamesisk dessertspecialitet med bønner og jelly. (M)

Dag 21: Ankomst Danmark
Flyankomst til København eller provinsen.

Vi rejser drømmene

Scroll to Top

Vietnam &
Cambodja

18 dages rundrejse

  • Erfaren dansk rejseleder som boet i Vietnam.
  • De bedste attraktioner i største byer.
  • Lokale kulturrige aktiviteter.
  • Centrale 3+ og 4 stjernet hoteller med by-livet lige ved døren.

Spørgsmål til en rejse ?

KONTAKT os på telefon eller mail

Vi rejser drØmmene

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.